5 COSES QUE FA LA “GENT-FITNESS”

Hi ha gent que sembla que sempre estan en forma, mai s’engreixen, sempre estan en el seu pes, sempre fan goig i ens dona la sensació que ja és una cosa purament genètica. Fals!

Aquesta gent, conscients o no de la seva herència genètica, estableixen una sèrie d’hàbits des de ben petits que els hi permeten estar sempre “en forma” sense posar-hi molt d’esforç. I és que l’adquisició d’uns hàbits, ho diuen estudis científics, és més important que la força de voluntat a l’hora d’arribar a una fita a llarg termini…

1. Gaudir de mantenir-se actiu.

No es pot ser una d’aquelles persones que estan tement la propera sessió de gimnàs o que han quedat amb amics per a fer una excursió i només esperen a que acabi. Hi ha que buscar una activitat de la que es gaudeixi. Per assolir un bon nivell de Fitness i ha un ampli ventall d’activitats i exercicis i alguns seran més apropiats per a les nostres condicions psicològiques. Un bon entrenador personal ha de saber-ho a l’hora de “cuinar” el Programa de cada client. Això no significa que cal gaudir amb tot el que es fa: gaudir d’allò més, per exemple, quan fem 100 abdominals no és fàcil Però sí el fet que sabem, mentre els estem fent, que ens porten beneficis. O també el fet que veiem que ens costa menys fer-los per la bona progressió que hem fet, o la sensació que tenim, immediata, d’un tonus abdominal més elevat que ens recorda que estem treballant bé, etc.

2. No fer cap dieta.

Haveu vist una persona d’aquestes que sempre veieu que està en forma, fent una dieta de les que estan de moda, cada dos per tres, una i altre vegada ? No. Precisament és tot el contrari. Ja he comentat altres vegades que les dietes no funcionen en la gran majoria de casos. I moltes vegades, a la llarga es supera el pes inicial.
La clau està en no fer dieta i escoltar bé el cos i donar-li el que necessita amb un cert marge d’error. Fer exercici ajuda a tenir una millor predisposició a escoltar el cos i ens fa més sensibles als aliments que prenem. Conèixer una mica el que és una dieta normal, més o menys equilibrada, també és important. Un entrenador personal també pot ajudar en aquesta faceta. No es tracta de menjar d’una manera estricta comptant les calories i els greixos sinó en anar reduint els desequilibris i adaptar-se millor al ritme de vida que portem.

3. Compartir el temps amb altra gent que està en forma.

Es diu que “som el que mengem” però també es podria dir que “som com els que mengen amb nosaltres”.

Compartir força temps amb gent saludable ens farà més saludables mentre que si compartim temps amb gent poc saludable probablement ens farà més propensos a caure en hàbits negatius i ens serà més difícil assolir hàbits positius. Sempre hi haurà temps compartit amb tota mena de persones però, tot i així, ha de ser un repte assolir els hàbits positius dels altres i encoratjar a les persones menys “agraciades” a millorar els seus hàbits.

4. Prioritzar el temps per a dormir.

Ja he comentat en l’anterior article d’aquest més, que descansar és tant important com “entrenar”. El descans correcte ens ajuda a complir millor amb els bons hàbits i ajuda a regular el metabolisme i “cremar més calories”… És important regularitzar el bioritme i intentar mantenir, més o menys constant l’hora d’anar a dormir i de llevar-se i mantenir unes 7-8 h de son cada dia.

5. No voler ser perfectes.

No és saludable una persona que refusa prendre una mossegada de pastís per tal de seguir una bona dieta. O aquella persona que refusa anar a un esdeveniment important amb els amics o família perquè té un entrenament i creu que no pot canviar-lo d’hora. O encara més, aquella persona que està adolorida per tots costats i no vol descansar per no perdre’s ni un sol dia d’entrenament…
Ser humà és ser imperfecte i l’èxit s’assoleix tendint a la perfecció però mai volent arribar-hi.

Thanks for downloading!

Top