L’EXERCICI DISMINUEIX L’EDAT BIOLÒGICA

Segons un estudi recent una hormona alliberada durant l’exercici físic té una relació molt important amb el procés de l’envelliment…

La irisina, és una hormona alliberada pel múscul quan està en activitat (contracció muscular). Aquesta hormona té la capacitat de re-programar les cèl•lules de greix per a produir energia i cremar el greix, en lloc d’emmagatzemar-lo. Per tant, augmenta la despesa metabòlica amb uns importants efectes contra l’obesitat.

El darrer mes de febrer, uns investigadors de la Universitat anglesa d’Aston han publicat el descobriment i han trobat una potencial relació molecular entre estar actiu (fer exercici físic) i el procés de l’envelliment més lent entre aquells que tenen alts nivells d’irisina, que son biològicament més joves que no pas els que tenen nivells més baixos d’aquesta hormona.

Tenir alts nivells d’irisina en sang s’ha demostrat que té molta relació amb la llargada dels telòmers dels cromosomes, que son uns indicadors del nivell d’envelliment de l’organisme. Els telòmers son extrems dels cromosomes i juguen un paper primordial en la divisió cel•lular. Uns telòmers curts estan associats amb malalties pròpies de l’envelliment com malalties coronaries, el càncer o l’Alzheimer i la presència d’irisina està relacionada amb telòmers més llargs.

Fer exercici aporta molts beneficis coneguts però ara podem dir que és un potencial agent contra el procés d’envelliment físic i mental. Recordem aquesta hormona: Irisina.

Thanks for downloading!

Top