Beneficis immediats de l’exercici

Es evident que la pràctica regular d’activitat física és el que ens donarà màxims beneficis. Però després d’una única sessió  d’entrenament ja ens trobem amb una sèrie de canvis positius que fan que el nostre organisme millori.

1. MILLORES EN EL DNA

Ja des del mateix moment que estem fent exercici, s’activen alguns gens responsables dels metabolisme i de la generació de la força. Son gens adquirits genèticament però l’exercici els activa i els va modelant amb la pràctica de les activitats. El material genètic de les cèl·lules musculars es modifica.

2. MILLORA DE L’ESTAT D’ÀNIM

Just acabar l’exercici, el cervell comença a produir certs neurotransmissors, com les endorfines o la serotonina que son potents antidepressius que augmenten la eufòria i la sensació de benestar entre d’altres beneficis.

3. PROTECCIÓ CONTRA LA DIABETIS

Després d’una sola sessió, s’ha demostrat que hi ha canvis en la metabolitzàcio del greix en el múscul incrementant la seva capacitat d’amagatzament  i conseqüentment, elevant la resistència a la insulina. Al pujar la sensibilitat a la insulina, es redueixen les possibilitats a patir diabetis.

4. MILLORA DE LA CAPACITAT DE CONCENTRACIÖ

L’efecte de l’exercici immediat és el del bombeig més important de sang que arriba amb més velocitat al cervell i això  “desperta” les cèl·lules cerebrals  fent que la persona estigui més alerta durant l’exercici i més centrada després. Investigadors han descobert una millora de la concentració tant sols després d’activitats físiques de 10 minuts de durada.

5. REDUCCIÓ DE L’ESTRÈS

Tot hi que l’exercici és,  per definició , una resposta d’estrès amb l’augment de la freqüència cardíaca o amb la producció d’hormones com el cortisol, aquesta resposta acaba per a reduir l’estrès negatiu, aquell que ens fa presoners d’idees negatives i ens dona ansietat i preocupació. Sembla que la combinació de l’arribada extra de sang al cervell, comentada abans, i la producció d’endorfines, son els responsables d’aquest benefici immediat després de practicar una activitat física.

Thanks for downloading!

Top