2014 FITNESS TRENDS

Des de l’any 2007, cada any, el Col´legi Americà de Medicina Esportiva (ACSM) elabora, amb la participació de més de 3000 experts en fitness, una predicció dels” fitness- trends” osigui les tendències o els temes relacionats amb el Fitness que seran més rellevants i que suposaran un gran creixement. No hi ha que entendre-ho com a “modes” que desapareixen en quatre dies, sinó aspectes que s’aniran reforçant i es podran mantenir inclús més anys. Els 3 més importants ”trends” per l’any 2014 son:

1- HIIT. Entrenament intervàlic d’alta intensitat.

Es una forma d’exercici consistent en un treball d’alta intensitat d’esforç però discontinu, amb pauses petites fent activitat suau que permetin descansar el suficient com per a poder continuar amb el treball durant una estona no massa llarga (normalment uns 30 min.). S’ha demostrat que amb treballs intensos però curts s’optimitza més el temps i es treuen redits similars als que s’obtindrien amb esforços més moderats però més llargs, d’una hora o més, per exemple. La crítica que es fa a aquest tipus d’entrenament és que no encaixa en persones poc entrenades o d’un baix nivell de Fitness i pot comportar lesions i estar contraindicat per a una bona progressió sense riscos de salut.

2- Entrenament amb el propi cos.

L’entrenament sense material addicional o amb el mínim possible, únicament utilitzant el propi cos com a eina és força adequat en temps actuals de crisi alhora que optimitzem el temps ja que potser no necessitarem anar al gimnàs. També és una forma de tornar als inicis del Fitnesss que estaven oblidats per la sofisticació del material que s’utilitza actualment. És una forma d’entrenament que encaixa perfectament amb el HIIT. El seu ús en pràctiques de pilates, ioga, tai-chi ja és un fet des de fa temps.

3- Professionals del Fitness amb alt grau de formació i experiència.

 Aquest “trend”que ha quedat en 3a posició no és cap forma d’exercici. Remarca la importància dels professionals del Fitness. Fins fa poc, la gent buscava un “monitor• o “entrenador” amb una bona presència física. Si tenia una bons braços, pectorals o esquenes amples hauria de ser un bon entrenador i una referència amb qui enmirallar-se. D’ara en endavant la experiència i el grau de coneixement tindran molt més pes. Aquest grau de coneixement i estudis s’hauran de reflectir en les certificacions i titulacions expedides per Entitats de reconegut prestigi.

CONCLUSIONS

Si agafem els “3 top fitness trends” del 2014 podem fer una mena de síntesi: sembla que el que puja fort és el treball intens, eficient, no massa llarg i amb poc us de material addicional que ens permet cremar força calories en poc temps i ens ajuda a muscular i guanyar totes les qualitats físiques amb una gran variació d’exercicis. Penso en el treball en circuit, incorporant exercicis com flexions, “squats”, posicions de ioga, pilates i combinacions entre diferents exercicis amb el propi cos. Tot això necessita de bons “cuiners”, bons professionals amb titulacions reconegudes per a maximitzar al màxim el temps emprat i minimitzar els riscs que comporten aquests tipus de treball intensos i complexes.

Thanks for downloading!

Top