MÉS EXERCICI=MÉS GRAN REDUCCIÓ DE PES?

Segon un estudi recent la frase “mou-te més i menja menys” per a reduir el pes té unes limitacions si ens ho prenem de forma massa exagerada.

Científics de la Universitat de Copenhagen han volgut estudiar la relació entre la durada de l’exercici i la despesa energètica respecte a la pèrdua de pes.Es van estudiar dos grups de persones amb sobrepès moderat durant 13 setmanes. Uns feien una quantitat important d’exercici físic durant 1 hora gastant unes 600 Kcal. Mentre que l’altre grup feia exercici moderat durant 30 minuts gastant unes 300 Kcal. El resultat va ser que el grup moderat va perdre 3,6 Kg i el grup d’exercici més extens, 2,7 Kg. El grup moderat va perdre 4 Kg de greix i el grup extens, 3,8 Kg.

Per què perd tant o més pes el grup moderat?. Per què perd tant o més greix el grup moderat?. L’estudi simplement conclou que “més” no sempre vol dir “millor” quan es parla de perdre més pes.
Es possible que fer grans dosis d’exercici suposi massa impacte per a un grup de persones poc entrenades i hagin de compensar-ho menjant més del compte mentre que els que practiquen menys potser poden controlar millor la dieta. Això pot ser una raó de més per a encoratjar la gent que, com ja ha quedat demostart en molts estudis, amb dosis moderades d’exercici físic es poden aconseguir bones fites  i  no cal arribar a certs límits exagerats que avui estan tant de moda…

Thanks for downloading!

Top