FITNESS TRENDS 2018.

Top 3 fitness trends per 2018 segons ACSM:

1. HIIT. Entrenament intervàlic d’alta intensitat

2. entrenament en grup

3. wereables o gadgets electrònics.

En la llista que elabora el Col·legi americà de medicina esportiva, l’ACSM, sobre  els “trends” o tendències del Mon del Fitness per a 2018,  en les 3 primeres posicions tenim: el “HIIT”, entrenament intervàlic d’alta intensitat, l’entrenament en grup i  els “wearables” (mesuradors d’activitat física com rellotges o ulleres intel·ligents).  El primer i tercer items es canvien d’ordre respecte l’any passat mentre que el segon (entrenament en grup) puja des de la 6a posició.

HIIT

hiit-workout-tips

Tot i els riscs que presenta l’entrenament d’alta intensitat, és l’item favorit dels professionals del fitness per l’any 2018 seguint la altíssima popularitat que porta des del 2014. Els seus beneficis —no exempts de riscs- i la seva curta durada (no més de 30 minuts) i l’ús escàs de material, moltes vegades utilitzant únicament el propi cos, han donat una gran popularitat i estan al capdavant de les activitats proposades als gimnasos i centres de fitness arreu del Mon.  Permeteu-me aclarir que soc poc devot d’aquestes pràctiques en les que es vol guanyar tant en tant poc temps i amb un risc més elevat de lesió. Ho deixaria per a sectors minoritaris de la població i per a moments puntuals, no pas com a pràctica diària.

Cal apuntar, per exemple, que el sots president de programació a 24 h Fitness i especialitat en preveure el futur de la indústria del Fitness, Lashaun Dale, creu que la programació del fitness anirà canviant i posant més èmfasi en el “moviment conscient” i en la qualitat de l’entrenament més que en arribar al punt de màxima intensitat o a límits propers a la extenuació. Quan el més important és la qualitat del moviment l’entrenament personal és la millor opció!

Entrenament en grup

you-can-receive-highly-personalized-instruction-with-personal-or-small-group-training-

També compatible amb el HIIT, l’entrenament amb grup consisteix en desenvolupar programes amb gent de nivell semblant i compartir l’experiència de l’esforç  suposa una motivació afegida, sessions més divertides i variades i encoratja a assolir més esforç . És important que el grup sigui homogeni i que l’instructor sàpiga proposar tasques flexibles segons les diferències individuals. Els factors negatius son la poca atenció individualitzada respecte l’entrenament personal i el risc de caure en el sobre-entrenament o lesions per un excés de motivació i afany competitiu per voler tant o més que els altres.

Wereables o gadgets electrònics

wereables-alcatel-ifa-2016

La tecnologia fitness al servei del gran públic en forma de rellotges, aplicacions mòbils, aparells que mesuren la distància recorreguda, el número de passes, calories cremades, etc. Tot un Mon cada vegada més gran i en creixement on es controla el moviment i s’analitza i es guarda tota la informació a la xarxa. També es pot compartir l’activitat d’entrenament o el recorregut doncs estem en temps que ens agrada compartir a les xarxes fotos, vídeos i experiències diverses.

Aquests aparells no fan que estiguem més en forma però son un element motivacional més  i ens ajuden a conèixer-nos millor.

Apunt final

Aquests son els trends per 2018 però m’agradaria recordar que darrerament son molts els estudis que relacionen, cada vegada més, el fitness amb l’estat de salut cognitiu, la memòria, la inteligència, la menòria i els resultats academics d’estudiants. No passarà molt temps quan ens trobarem amb programes de fitness  de millora cognitiva i qui sap si els gadgets electrònics ens marcaran el progrés mental, la força del cervell a més de la força muscular…

Thanks for downloading!

Top