2015 FITNESS TRENDS

Com cada any, des del 2007, el Col.legi Americà de Medicina Esportiva (A.C.S.M.), referència mundial en investigació i prescripció de l’exercici físic, ha elaborat la llista dels “trends” o tendències del Fitness per al 2015. El top-3:

1. entrenament amb el propi cos

2. entrenament intervàlic d’alta intensitat

3. guiatge de professionals del fitness altament qualificats

Com era d’esperar, la tendència es manté com l’any passat si bé l’entrenament amb el propi cos ha passat per davant de l’entrenament intervàlic d’alta intensitat (H.I.I.T.).

Entrenament intervàlic d’alta intensitat i amb el propi cos

Entrenar amb el propi cos, sense ús de materials amb tasques que suposin una estimulació important per al desenvolupament de la força, l’equilibri, coordinació i postura allunyat-se de les màquines que no ens aporten un entrenament tant funcional. Ja he comentat alguna vegada que hi ha estudis que relacionen positivament aquest tipus d’entrenament fins i tot amb millores intel.lectuals (resultats acadèmics de nois en edat escolar i memòria en gent adulta). Els exercicis ha de ser de curta durada però intensos i que suposin posar en funcionament diferents parts del cos.

Podem parlar del Crosfit o Paleo-exercici dins la línia de retornar al bàsic, al que es feia des del Paleolític sense ús de la tecnologia: transportar objectes, saltar, trepar, ajupir-se. Hi ha gimnasos que comencen a incorporar sessions de treball en circuit amb diferents exercicis basats en transportar pesos, trepar per cordes, saltar, esprintar, etc.

L’entrenament intens i discontinu amb petites pauses de recuperació entre els  exercicis  i que es realitza amb el propi cos o amb us d’objectes que podrien ser troncs, pedres o en el seu defecte pneumàtics, cordes i pesos, és un entrenament molt rendible doncs en poc temps es fa una gran despesa energètica amb beneficis pels que volen perdre pes. Tanmateix és un entrenament “funciomal” amb beneficis directes millorant les prestacions davant tasques esportives i no esportives que es fan cada dia. El problema pot esdevenir quan les tasques ni la intensitat no son les adequades al nivell de condició física del practicant. No tothom pot aixecar objectes pesats ni tothom pot posar la freqüència cardíaca pels núvols.

Guiatge de professionals del Fitness altament qualificats

Per tant, els riscs que comporta tot entrenament físic son més importants en el cas de l’entrenament amb el propi cos i d’alta intensitat. La dependència de professionals altament qualificats per a guiar a la gent a fer aquestes activitats es fa més evident. L’ordenació i regulació de titulacions, cursos, estudis al voltant del Fitness és una questió bàsica que ha d’anar avançant molt en els propers anys. Als Estats Units porten certa avantatge. Per exemple, sembla un cert contrasentit posar un socorrista a la piscina si a la sala de Fitness no hi ha ningú vigilant.

Thanks for downloading!

Top